Astrologiske Huse

Astrologiske Huse

Astrologiske huse og deres betydning for astrologien. Du ved sikkert, at astrologien benytter sig af mange målinger og beregninger, når der skal lægge et horoskop baseret ud fra et stjernetegn. Men vidste du, at man også skal finde ud af, i hvilket hus et givent stjernetegnet befinder sig i?

Hvad er astrologiske huse og hvordan bruges de? Læs med her.

 

Hvordan bruges astrologiske huse?

Astrologiske huse er, på samme måde som stjernetegnene, placerede i et hjul med 12 inddelinger. Og når du skal aflæse husenes betydning for og påvirkning af dit stjernetegn, så skal vurderer du et enkelt stjernetegn inden for hvert af de tolv huse. Placeringen af planeterne i de astrologiske huse i forhold til fødselstidspunkt og fødselssted viser i hvilke områder af livet, at planeternes energi vil komme til udtryk.

Cirklen af de 12 huse begynder med Vædderen, ligesom stjernetegnshjulet. Vædderen er altså det 1. hus. Hvert af de 12 huse repræsenterer et område af dit liv. Hvis du er en Vædder, så hersker du altså over det 1. hus, som repræsenterer en ny begyndelse og initiativer. Det betyder, at disse ting vil have indflydelse på dig, igennem hele dit liv. Men de andre 11 huse, spiller også en rolle for dit stjernetegn.

Den dag du blev født var planeterne placeret på en helt bestemt måde, og alt efter deres placering øger husene deres indflydelse på din personlighed og det, der driver dig.

Astrologiske Huse

 • 1. hus. Herskes af Vædderen og er begyndelsen af hus-cirklen. Huset dækker over dit udseende og står for ny begyndelse og nye initiativer samt lederskab.
 • 2. hus. Herskes af Tyren. 2. hus står for de ting, du ejer og har og din økonomi som helhed. Det 2. hus hersker også over sanserne.
 • 3. hus. Herskes af Tvillingen. Huset hersker over kommunikation både verbalt og skriftlig, og også over interaktion med andre mennesker.
 • 4. hus. Herskes af Krebsen. 4. hus dækker over livets basale forhold, dit private liv, som er familie og børn og dit hjem.
 • 5. hus. Herskes af Løven. Det 5. hus i cirklen står for fantasi og kreativitet, som du selv udtrykker.
 • 6. hus. Herskes af Jomfruen. 6. hus er dit helbred og et sundt liv, det styrer motion og kost. Huset hersker også over kalendere og organisering.
 • 7. hus. Herskes af Vægten. 7. hus er kontakt til andre mennesker herunder parforhold og ægteskab.
 • 8. hus. Herskes af Skorpionen. Da Skorpionen er et todelt stjernetegn med 2 styrende planter, så er huset også noget todelt.  Huset styrer forandringer, fødsel og død, energi, lidenskab og sex. Det styrer også ejendele og arv.
 • 9. hus. Herkes af Skytten. 9. hus hersker over udfoldelser som sprog og rejseoplevelser, uddannelse og udvikling.  Det dækker også over optimisme og held.
 • 10. hus. Herskes af Stenbukken. 10. hus er et udadvendt hus, der hersker over berømmelse og anerkendelse. Det styrer også disciplin og struktur.
 • 11. hus. Herskes af Vandmanden. 11. hus er huset for originalitet og det excentriske. Huset hersker også over sociale evner og venskaber.
 • 12. hus. Herskes af Fisken. Det 12. hus er det sidste hus i cirklen, og det hersker over underbevidstheden, det kreative og fantasifuldhed. Det hersker meget passende også over alderdom og afslutninger.

Ønsker du at læse mere om de astrologiske huse, så finder du nettets uden sammenligning mest grundige tekst om emnet her.